پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
مباحث ویژه

قسمت نهم-برکات زیارت عاشورا

برکت از ماده برک (بر وزن درک) به معنای سینه شتر، از آن جا که شتران به هنگام ثابت شدن در جایی سینه خود را به زمین می چسبانند به معنای ثبات و استقرار بکار رفته است
خلیل می گوید: برکت یعنی زیادتی و نمو، و به قرآن مبارک اطلاق شده « وَهَٰذَا ذِكْرٌ مُبَارَكٌ أَنْزَلْنَاهُ »از باب این است که بوسیله قرآن خيرات الهی بر مردم جاری شده و می شود و عمل به قرآن باعث زیادتی مادی و معنوی است. پس برکت و مبارک به آن چیزی گفته می شود که از او فضل و خیر و زیادتی جاری شود
در زیارت مولای ما آقا ابا عبدالله علیه السلام برکات و فیوضاتی است که شامل حال زائر آن بزرگوار می شود، در روایات وارده به آن اشاره شده است، به ترتیب ذکر می شود:
١. یکی از فیض و برکات زیارت آن حضرت ریزش گناهان است « قائد حنّاط از امام هادی علی نقل می کند: اگر کسی امام حسین علیه السلام را عارفا بحقه زیارت کند، خدای متعال گناهان گذشته و حال او را می بخشد».
2.ثواب زیارت خدا به او داده می شود. امام رضا علیه السلام می فرماید: «هر کس قبر ابی عبدالله علیه السلام را در کنار شط فرات زیارت کند به منزله زیارت خدا در بالای عرش است »
علامه مجلسی در توجیه این عبارت می فرماید: «به منزله زیارت خدا در بالای عرش است می گوید: یعنی ثواب زیارت خدا را در بالای عرش به او می دهند، یا ثواب ملاقات انبیاء و اوصیاء را در فوق عرش میدهند، یا مراد این است که مرتبه ای از قرب و نزدیکی پیدا می کند که به منزله بالا رفتن روی تخت پادشاه و ملاقات با اوست. » کنایه از بالاترین درجه قرب الهی است. ولی به نظر می رسد که مراد از زیارت خدا، زیارت مقام الهی است، زیرا ائمه علیهم السلام بر طبق روایات وارده -چه از طریق خاصه یا عامه - مقام خلافت از رسول را دارند. رسول هم خليفة الله است. پس با یک واسطه، واجد مقام جانشینی خدا می باشند و کسی که جانشین خدا را زیارت کند مثل زیارت خداست، اگر چه خدا جسم نیست تا قابلیت ملاقات جسمانی را داشته باشد، ولی چون در روی زمین خلیفه دارد، پس مراد از زیارت الهی، زیارت مقام خلافت الهی است.
3. از فیض زیارت فرشتگان بر خوردار می شود. ابان بن تغلب می گوید: «امام جعفر صادق علیه السلام فرمود: چهار هزار ملک باحالت پریشان و گرد آلود تا روز قیامت گریه می کنند، و در پیش آنان فرشته ای است به نام منصور، زیارت نمی کند امام را زائری مگر این که به استقبال او رفته او را بدرقه می کنند، اگر مریض شود عیادت می کنند اگر بمیرد در نماز بر جنازه او شرکت می کنند و پس از مرگ بر او طلب مغفرت می کنند»
4. سختیهای مرگ بر او آسان می شود. امام صادق علیه السلام می فرماید: «هر کس دوست دارد در روز قیامت به جمال الهی نگاه کند، وسختیهای مرگ بر او آسان شود و در بیم قیامت آرامش داشته باشد قبر حسین علیه السلام را زیاد زیارت کند، چه اینکه زیارت حسین رسول خدا است.»
۵. زیارت آن بزرگوار غم و اندوه را از بین می برد، اسماعیل بن جابر از امام صادق علیه السلام نقل می کند که: از امام شنیدم که فرمود: چون حسين علیه السلام با غم و اندوه به شهادت رسیده، بر خداست که هیچ غمگینی به قبر او نرود مگر اینکه او را مسرور برگرداند.
۶. روزهای زیارتی آن بزرگوار از عمر انسان حساب نمی شود
۷. زیارت آن بزرگوار موجب طول عمر زیادتی رزق و مرگ با سعادت است. عبد الملك خثعمی می گوید، امام صادق علیه السلام به من فرمود: ای عبد الملک! زیارت حسین علیه السلام را ترک مکن! و به اصحاب و یاران، زیارت آن بزرگوار را سفارش کن! چه این که زیارت آن حضرت عمر را زیاد می کند، به رزق فراوانی می دهد، با سعادت زندگی می نمایی، دنیا را با سعادت ترک می کنی و در کنار سعادتمندان قرار می گیری.»


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400