پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
استفتائات

باسلام و احترام
اختلالات شخصیت دسته ای از اختلالات روانی است که دارای تقسیمات متفاوتی است.از جمله این اختلال، اختلال شخصیت ضد اجتماعی(ASPD) است. در علم روانشناسی این افراد چند شاخصه اصلی دارند: ازجمله اینکه : 1- قوانین و هنجارهای اجتماعی را رعایت نمی¬کنند و این موضوع را دائما با اعمال مجرمانه تکرار می کنند. 2- بسیار مکارو فریب کارند و این موضوع را با دروغ گویی های مکرر، استفاده از نام مستعار یا کلاهبرداری از دیگران به منظور سودجویی شخصی یا لذت بردن نشان می دهند. 3- رفتارهای وی بسیار تکانشی و بدون فکر و برنامه ریزی قبلی است. 4- تقریبا در همه امور بی مسئولیت است در محل کار قانونشکنی های فراوانی دارد و به تعهدات مالی خود به هیچ وجه پایبند نیست و ان ها را انجام نمی دهد 4- پشیمانی و عذاب وجدان ندارد و این موضوع را با بی تفاوتی نسبت به دیگران و بدرفتاری با آن ها یا دزدیدن اموال آن ها یا تلاش برای توجیه این اعمال نشان می دهد.
با عنایت به موارد فوق الذکر لطفا بصورت مستدل پاسخ بفرمایید:
الف) وضعیت معاملات افراد مبتلا به اختلال روانی ضداجتماعی چگونه است؟
ب) آیا می توان گفت که به جهت فریبکاری و دروغگویی که دارند معاملاتشان غروری بوده و علاوه بر بطلان موجب ضمان غار می گردد؟

باسمه تعالی
کیفیت معاملات افرادی که مبتلا به اختلالات روانی هستند بسته به نظر متخصصین علم روانپزشکی و روان شناسی دارد چنانچه این افراد از نظر این گروه فاقد اراده و تعادل لازم تشخیص داده شوند معاملات آنان صحیح نمی باشد
والله العالم

با سلام و احترام
افسردگی یا خُلق پایین دسته ای از اختلالات روانی است که دارای درجات ضعیف و شدید است. این بیماری دارای چندشاخصه مهم از جمله عدم تمرکز حواس، غلبه افکار ناامیدی و یاس، افکار مرگ، تغییر در خواب و خوراک، دشوار بودن تفکر و تصمیم گیری است. حالت خفیف این بیماری با درمان های مختلف دارویی و غیر دارویی قابل کنترل و درمان است اما در حالات شدید برای محافظت از بیمار در مقابل رفتارهای پرخطر، بستری و مراقبت شدید از وی ضروری است. در درجات حاد بیمار به جهت سیرشدن از زندگی و صرفا به زعم رهایی از افکار منفی و بدون توجه به آثار و پیامدهای ناشی از آن، به انجام معاملات غیرعقلایی و بذل و بخشش های بی حد و حصر و انجام وصایای غیر منطقی می¬پردازد به¬گونه¬ای که پس از آن به¬سرعت پشیمان شده و احساس خسران می¬کند، درنتیجه با افزایش و غلبه¬ی افکار مخرب و منفی شدیدتر از قبل، دست به رفتارهای خطرناکتری مانند خودکشی می¬زند.
الف) باتوجه به آنچه ذکر شد لطفا حکم وضعیت معاملات افراد افسرده درحالت شدید را با ذکر دلیل مرقوم بفرمایید
ب) آیا می توان گفت که افسردگی در درجات حاد به دلیل برهم زدن تمرکز و اختلال در حواس، قصد را با خطا و اشتباه مواجه کرده و با غلبه افکار منفی و یأس و نا امیدی بسیار به دلیل ایجاد اختلال در قدرت تفکر و تصمیم گیری، قصد انشائی که در صحت معاملات اثر مستقیم دارد را برهم می¬زند و در نتیجه مطابق ماده 190 قانون مدنی که قصد طرفین را جزء شروط صحت معاملات دانسته حکم به بطلان معاملات این دسته از افراد نمود؟
پیشاپیش از حسن توجه شما سپاسگزارم

باسمه تعالی
آنچه که موجب بطلان معامله می شود سفاهتی بودن معامله است.
تشخیص سفاهت و سفیه بودن فرد افسرده مذکور نیز به نظر پزشکان متخصص این فن بستگی دارد و مجرد ابتلا به افسردگی حاد ، موجب سلب ولایت فرد افسرده در امور شخصیه اش نمی بود.
والله العالم

قبلی ۱ ۲ بعدی

راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400