احکام نماز میت
مسئله 346- نماز خواندن بر میت مسلمان واجب است اگر چه بچه باشد ، ولی باید پدر و مادر آن بچه یا یکی از آنان مسلمان باشند و شش سال بچه تمام شده باشد .
مسئله 347- کسی که می خواهد نماز میت بخواند لازم نیست با وضوء یا غسل یا تیمم باشد و بدن و لباسش پاک باشد و اگر لباس او غصبی هم باشد اشکال ندارد ولی در اثناء نماز میت از مبطلات نمازهای دیگر بنابر احتیاط واجب اجتناب کند .
مسئله 348- کسی که نماز میت را می خواند باید رو به قبله باشد و نیز واجب است میت را مقابل او به پشت بخوابانند به طوری که سر او به طرف راست نمازگزار و پای او به طرف چپ نمازگزار باشد .
مسئله 349- مکان نمازگزار باید غصبی نباشد و نیز باید از جای میت پست تر یا بلندتر نباشد ولی پستی و بلندی مختصر اشکال ندارد .
مسئله 350- نمازگزار باید از میت دور نباشد ، اما کسی که نماز میت را به جماعت می خواند اگر از میت دور باشد چنانچه صفها به یکدیگر متصل باشد اشکال ندارد .
مسئله 351- نماز میت را باید ایستاده و با قصد قربت بخوانند و در موقع نیت میت را معین کنند ، مثلا نیت کند که نماز میخوانم بر این میت قربة إلى الله .
مسئله 352- مکروه است بر میت چند مرتبه نماز بخوانند ، ولی اگر میت از اهل علم و تقوی باشد مکروه نیست .
مسئله 353- اگر میت را عمدا یا از روی فراموشی یا به جهت عذری بدون نماز دفن کنند ، یا بعد از دفن معلوم شود نمازی که بر او خوانده شده باطل بوده است تا وقتی جسد او از هم نپاشیده واجب است با شرطهایی که برای نماز میت گفته شد به قبرش نماز بخوانند .