پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

رکوع

مسئله 561- در هر رکعت بعد از قرائت باید به اندازهای خم شود که بتواند دست را به زانو بگذارد و این عمل را رکوع می گویند .
مسئله 562- اگر به اندازه رکوع خم شود ، ولی دست ها را به زانو نگذارد اشکال ندارد .
مسئله 563- کسی که دست یا زانوی او با دست و زانوی دیگران فرق دارد ، مثلا دستش خیلی بلند است که اگر کمی خم شود به زانو می رسد ، یا زانوی او پائین تر از مردم دیگر است که باید خیلی خم شود تا دستش به زانو برسد باید به اندازه معمول خم شود .
مسئله 564- کسی که نشسته رکوع می کند ، باید به قدری خم شود که اگر ایستاده رکوع می کرد کمرش را آن اندازه خم می کرد و بهتر است به قدری خم شود که صورت نزدیک جای سجده برسد .
مسئله 565- در رکوع هر ذکری را که به اندازه و سه « سبحان الله » باشد بگوید ، مانند سه مرتبه الحمدلله کافی است ولی بهتر است سه مرتبه « سبحان الله » یا یک مرتبه « شبحان ربی العظیم و بحمده » بگوید و در حال ناچاری و تنگی وقت یک مرتبه « سبحان الله » کافی است .
مسئله 566- ذکر رکوع باید دنبال هم و به عربی صحیح گفته شود ، و مستحب است آن را سه یا پنج یا هفت مرتبه بلکه بیشتر ، به عدد فرد ، بگویند .
مسئله 567- در رکوع باید به مقدار ذکر واجب بدن آرام باشد و در ذکر مستحب هم اگر آن را به قصد ذکری که برای رکوع دستور داده اند بگوید بنابر احتیاط واجب آرام بودن بدن لازم است ولی اگر به قصد ذکری که گفتن آن در همه حالات نماز مستحب است ذکر بگوید آرام بودن بدن لازم نیست .
مسئله 568- اگر پیش از آنکه به مقدار رکوع خم شود و بدن آرام گیرد عمدا ذكر ركوع را بگوید ، نمازش باطل است .
مسئله 569- اگر پیش از تمام شدن ذکر واجب ، عمدا سر از رکوع بردارد نمازش باطل است و اگر سهوا سر بردارد ، چنانچه پیش از آنکه از حال رکوع خارج شود ، یادش بیاید که ذكر ركوع را تمام نکرده است ، باید در حال آرامی بدن دوباره ذکر را بگوید و اگر بعد از آنکه از حال رکوع خارج شد ، یادش بیاید نماز او صحيح است .
مسئله 570- بعد از تمام شدن ذکر رکوع ، باید راست بایستد و بعد از آنکه بدن آرام گرفت به سجده رود و اگر عمدا پیش از ایستادن یا پیش از آرام گرفتن بدن به سجده رود نمازش باطل است .
مسئله 571- اگر رکوع را فراموش کند پیش از آنکه به سجده برسد یا یادش بیاید باید بایستد بعد به رکوع رود و چنانچه به حالت خمیدگی به رکوع برگردد نمازش باطل است .
مسئله 572- اگر بعد از آنکه پیشانی به زمین برسد یادش بیاید که رکوع نکرده است باید بایستد و به رکوع برود و نماز را تمام کند و به جهت زیادتی یک سجده ، که پیش از رکوع انجام داده ، سجده سهو به جا آورد ، ولی اگر در سجده دوم یادش بیاید که رکوع را انجام نداده نمازش باطل است .
مسئله 573- مستحب است پیش از رفتن به رکوع در حالی که راست ایستاده تکبیر بگوید و در رکوع زانوها را به عقب دهد و پشت را صاف نگهدارد و گردن را بکشد و مساوی پشت نگهدارد و بین دو قدم را نگاه کند ، و پیش از ذکر یا بعد از آن صلوات بفرستد ، ولی آن را به نیت ذكر ركوع نگوید ، و بعد از آنکه از رکوع برخاست و راست ایستاد در حال آرامی بدن بگوید : « سمع الله لمن حمده » .
مسئله 574- مستحب است که در رکوع زنها دست را بالاتر از زانو بگذارند و زانوها را به عقب ندهند .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400