پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

خوردن و آشامیدن

مسئله 822- اگر روزه دار عمدا چیزی بخورد یا بیاشامد روزه او باطل می شود ، چه خوردن و آشامیدن آن چیز معمول باشد مثل نان و آب ، چه معمول نباشد مثل خاک و شیره درخت و چه کم باشد یا زیاد ، حتی اگر مسواک را از دهان بیرون آورد و دوباره به دهان ببرد و رطوبت آن را فرو برد روزه او باطل می شود مگر آنکه رطوبت مسواک در آب دهان به طوری از بین برود که رطوبت خارج به آن گفته نشود .
مسئله 823- اگر موقعی که مشغول غذا خوردن است بفهمد صیح شده باید لقمه اول که از شروع سحری به دهان گذاشته بیرون آورد و چنانچه عمدا فرو برد روزه اش باطل است و کفاره هم بر او واجب می شود .
مسئله 824- اگر روزه دار سهوا چیزی بخورد یا بیاشامد روزهاش باطل نمی شود .
مسئله 825- احتیاط واجب آن است که روزه دار از آمپول و سرم غذائی اجتناب کند ولی تزریق آمپول ها و سرم های دیگر اشکال ندارد .
مسئله 826- فرو بردن آب دهان ، اگر چه به واسطه خیال کردن ترشی و به آب افتادن دهان و مانند آن ، که در دهان جمع شده باشد ، روزه را باطل نمی کند .
مسئله 827- فرو بردن اخلاط سر و سینه تا به فضای دهان نرسیده اشکال ندارد ، ولی اگر داخل فضای دهان شود به احتیاط واجب آن را از جهت حرمت اكل خبائث فرو نبرد و فضای دهان از مخرج « خاء » شروع شود .
مسئله 828- اگر روزه دار به قدری تشنه شود که بترسد از تشنگی هلاک شود و یا اینکه ادامه تشنگی داشته باشد و یا موجب حرج و سختی شود می تواند به اندازه رفع تشنگی و ضرر و نجات از مرگ آب بیاشامد اما روزه اش باطل می شود و اگر ماه مبارک رمضان باشد باید در بقیه روز از اموری که روزه را باطل می کند خودداری کند .
مسئله 829- انسان نمی تواند به خاطر ضعف ، روزه را بخورد ولی اگر ضعف او به قدری است که معمولا نمی شود آن را تحمل کرد خوردن روزه اشکال ندارد .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400