پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

احکام روزه قضا

مسئله 866- اگر کافر مسلمان شود واجب نیست روزههای وقتی را که کافر بوده قضا کند ، ولی اگر مسلمان کافر شود و دوباره مسلمان گردد ، روزههای وقتی که کافر بوده را باید قضا کند .
مسئله 867- اگر برای عذری چند روز روزه نگیرد و بعد شک کند که چه وقت عذرش برطرف شده است بنابر احتیاط واجب باید مقدار بیشتری را که احتمال می دهد روزه نگرفته است قضا کند ، مثلا کسی که پیش از ماه رمضان مسافرت کرده و نمی داند که پنجم رمضان از سفر برگشته یا ششم ، باید احتیاط شش روز روزه بگیرد ولی کسی که نمی داند چه وقت عذر برایش پیدا شده می تواند مقدار کمتر را قضا کند ، مثلا اگر در روزهای آخر ماه رمضان مسافرت کند و بعد از رمضان برگردد و نداند که بیست و پنجم ماه رمضان مسافرت کرده یا بیست و ششم می تواند مقدار کمتر یعنی پنج روز را قضا کند ، اگر چه احتیاط مستحب آن است که مقدار بیشتر یعنی شش روز را قضا کند .
مسئله 868- اگر از چند ماه رمضان روزه قضا داشته باشد ، قضای هر کدام را که اول بگیرد مانعی ندارد ولی اگر وقت رمضان آخر تنگ باشد ، مثلا پنج روز از رمضان آخر قضا داشته باشد و پنج روز هم به رمضان مانده باشد ، احتياط آن است که اول قضای رمضان آخر را بگیرد .
مسئله 869- اگر قضای روزه چند ماه رمضان بر او واجب باشد و در نیت خود معین نکند روزهایی را که می گیرد قضای کدام رمضان است قضای سال اول حساب می شود .
مسئله 870- کسی که قضای روزه ماه رمضان را گرفته است اگر وقت قضای روزه تنگ نباشد می تواند پیش از ظهر روزه خود را باطل کند .
مسئله 871- اگر به واسطه مرض ، یا حیض یا نفاس روزه ماه رمضان را نگیرد و پیش از تمام شدن ماه رمضان بمیرد لازم نیست روزه هایی را که نگرفته است برای او قضا کنند .
مسئله 872- اگر به واسطه مرضی روزه رمضان را نگرفته باشد و مرض او تا رمضان سال بعد طول بکشد ، قضای روزه هایی را که نگرفته بر او واجب نیست و باید برای هر روز یک مد ، که تقریبا ۷۵۰ گرم است ، طعام یعنی گندم یا آرد یا نان به فقیر بدهد ، ولی اگر به واسطه عذر دیگری مثلا برای مسافرت روزه نگرفته باشد و عذر او تا رمضان بعد باقی بماند ، روزههایی را که نگرفته باید قضا کند و احتیاط واجب آن است که برای هر روز یک بند طعام به فقیر بدهد .
مسئله 873- اگر به واسطه مرضی روزه رمضان را نگیرد و بعد از رمضان مرض او برطرف شود ولی عذر دیگری پیدا کند که نتواند تا رمضان بعد قضای روزه را بگیرد ، باید روزه هایی را که نگرفته قضاء کند و نیز اگر در ماه رمضان غير مرض عذر دیگری داشته باشد و بعد از رمضان آن عذر برطرف شود و تا رمضان سال بعد به واسطه مرض نتواند روزه بگیرد ، روزه هایی را که نگرفته است باید قضا کند و در هر دو صورت فدیه ( یعنی تقریبا ۷۵۰ گرم طعام ) هم بدهد .
مسئله 874- اگر در ماه رمضان به واسطه عذری روزه نگیرد و بعد از رمضان عذر او برطرف شود و تا رمضان آینده عمدا قضای روزه را نگیرد باید روزه را قضا کند و برای هر یک روز یک بند طعام یعنی تقریبا ۷۵۰ گرم ، گندم و یا آرد و یا نان به فقیر بدهد .
مسئله 875- اگر قضای روزه رمضان را از چند سال تأخیر بیندازد باید قضا را بگیرد و برای هر روز یک مد طعام به فقیر بدهد .
مسئله 876- اگر روژه ماه رمضان را عمدا نگیرد باید قضای آن را به جا آورد و برای هر روز دو ماه روزه بگیرد ، یا شصت فقیر را طعام بدهد ، یا بنده آزاد کند و چنانچه تا رمضان آینده قضای آن روزه را به جا نیاورد ، برای هر روز دادن یک مد طعام نیز بنابر احتیاط واجب لازم است .
مسئله 877- اگر روزه رمضان را عمدا نگیرد و در روز مکرر جماع کند ، بنابر احتیاط واجب کفاره هم مکرر میشود ولی اگر چند مرتبه کار دیگری که روزه را باطل می کند انجام دهد ، مثلا چند مرتبه غذا بخورد ، یک کفاره کافی است


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400