نصاب نقره
مسئله 1006- نقره دو نصاب دارد : نصاب اول آن ۱۰۵ مثقال معمولی است که اگر نقره به ۱۰۵ مثقال برسد و شرایط دیگر را هم که گفته شد داشته باشد انسان باید چهل یک آن را که ۲ مثقال و ۱۵ نخود است از بابت زكات بدهد ، و اگر به این مقدار ترسد زکات آن واجب نیست ؛ نصاب دوم آن ۲۱ مثقال است و اگر ۲۱ مثقال به ۱۰۵ مثقال اضافه شود باید زکات تمام ۱۲۶ مثقال را بدهد .
مسئله 1007- زکات طلا و نقره در صورتی واجب می شود که آن را سکه زده باشند و معامله با آن رایج باشد ، و اگر سکه آن از بین رفته باشد باید زکات آن را هم بدهند .
مسئله 1008- طلا و نقره سکه داری که زنها برای زینت به کار می برند ، در صورتی که معامله با آن رایج باشد زکات آن واجب است ، بلکه اگر معامله با آن رایج نباشد ولی پول طلا و نقره به آن بگویند بنابر احتياط زکات آن واجب می باشد .
مسئله 1009- اگر در بین یازده ماه طلا و نقره ای را که دارد با طلا یا نقره یا چیز دیگر عوض کند یا آنها را آب کند زکات بر او واجب نیست ولی اگر برای فرار از دادن زکات این کارها را بکند ، احتیاط مستحب آن است که زکات را بدهد .
مسئله 1010- اگر در ماه دوازدهم ، پول طلا و نقره را آب کند باید زکات آنها را بدهد و چنانچه به واسطه آب کردن وزن یا قیمت آنها کم شود باید نکاتی را که پیش از آب کردن بر او واجب بوده بدهد .