پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

مسائل متفرقه زکات

مسئله 1038- موقعی که گندم و جو را از کاه جدا می کنند و موقع خشک شدن خرما و انگور ، انسان باید زکات را به فقیر بدهد ، یا از مال خود جدا کند و زکات طلا و نقره و گاو و گوسفند و شتر را بعد از تمام شدن ماه یازدهم باید به فقیر بدهد یا از مال خود جدا کند ، ولی اگر منتظر فقیر معینی باشد یا بخواهد به فقیری بدهد که از جهتی برتری دارد می تواند زکات را جدا نکند .
مسئله 1039- بعد از جدا کردن زکات لازم نیست فورا آن را به مستحق بدهد ولی اگر به کسی که میشود زکات داد دسترسی دارد ، احتیاط مستحب آن است که دادن زکات را تأخیر نیندازد .
مسئله 1040- کسی که می تواند زکات را به مستحق برساند ، اگر زکات را ندهد و و بدون آنکه نگهداری آن کوتاهی کند از بین برود ، چنانچه دادن زکات را به قدری تأخیر انداخته که نمی گویند فورا داده است باید عوض آن را بدهد و اگر به آن مقدار تأخیر نینداخته مثلا دو سه ساعت تأخیر انداخته است و در همان دو سه ساعت تلف شده است در صورتی که مستحق حاضر نبوده چیزی بر او واجب نیست و اگر مستحق حاضر بوده بنابر احتیاط واجب باید عوض آن را بدهد .
مسئله 1041- اگر زکات را از خود مال کنار بگذارد می تواند در بقيه آن تصرف کند و اگر از مال دیگرش کنار بگذارد می تواند در تمام مال تصرف کند .
مسئله 1042- مستحب است زكات گاو و گوسفند و شتر را به فقیرهای آبرومند بدهد و در دادن زکات خویشاوندان خود را بر دیگران و اهل علم و کمال را بر غیر آنان و کسانی را که اهل سؤال نیستند بر اهل سؤال مقدم بدارد ، ولی اگر دادن زکات به فقیری از جهت دیگری بهتر باشد مستحب آن است که زکات را به او بدهند .
مسئله 1043- بهتر است زکات را آشکارا و صدقه مستحبی را مخفی بدهند .
مسئله 1044- کسی که ۲ مثقال و ۱۵ نخود نقره یا بیشتر از بابت زکات بدهکار است بنابر احتیاط واجب باید کمتر از ۲ مثقال و ۱۵ نخود نقره به یک فقیر ندهد ، و نیز اگر غیر نقره چیز دیگری مثل گندم و جو بدهکار باشد و قیمت آن به ۲ مثقال و ۱۵ نخود برسد بنابر احتیاط واجب باید به یک فقیر کمتر از آن ندهد .
مسئله 1045- اگر شک کند که زکاتی را که بر او واجب بوده داده یا نه باید زکات را بدهد هر چند شک او برای زکات سال های پیش باشد .
مسئله 1046- انسان می تواند از زكات به اندازه ای که مورد حاجت و استفاده مسلمانان باشد قرآن یا کتاب دینی یا کتاب دعا بخرد و وقف کند ، اگر چه بر اولاد خود و بر کسانی وقف کند که خرج آنان بر او واجب است و نیز می تواند تولیت وقف را برای خود یا اولاد خود قرار دهد .
مسئله 1047- اگر دو نفر در مالی که زکات آن واجب شده با هم شریک باشند و یکی از آنان زكات قسمت خود را بدهد و بعد مال را تقسیم کنند چنانچه بداند شریکش زکات سهم خود را نداده است تصرف او در سهم خودش هم اشکال دارد .
مسئله 1048- کسی که مشغول تحصیل علم است و اگر تحصیل نکند می تواند برای معاش خود کسب کند ، چنانچه تحصیل آن علم واجب است یا مستحب باشد می شود به او زکات داد و اگر تحصیل آن علم واجب یا مستحب نباشد زکات دادن به او اشکال دارد .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400