مصارف زکات فطره
مسئله 1064- مصرف زکات فطره همانند زکات مال است که اگر به یکی از هشت مصرفی که برای زکات مال گفته شد مصرف کنند کفایت می کند و اگر چنانچه بنا شود که به فقراء بدهند به فقرای شیعه بدهند ، و در صورتی که فقیر شیعه پیدا نشود می توان به فقرای اهل تسنن داد .
مسئله 1065- فقیری که فطره به او می دهند لازم نیست عادل باشد ، ولی احتیاط واجب آن است که به شراب خوار و کسی که آشکارا معصیت می کند فطره ندهند .
مسئله 1066- به کسی که فطره را در معصیت مصرف می کند نباید فطره بدهند .
مسئله 1067- احتیاط واجب آن است که به یک فقیر کمتر از یک صاع ، که تقریبا سه کیلوگرم است ، فطره ندهند ولی اگر بیشتر بدهند یعنی چند صاع تمام ، که فطره چند نفر باشد ، به یک فقیر بدهند اشکال ندارد .
مسئله 1068- انسان نمی تواند نصف صاع را از یک جنس مثلا گندم و نصف دیگر را از جنس دیگر آن را به قصد فطره بدهد اشکال دارد .
مسئله 1069- مستحب است در دادن زکات فطره ، خویشان فقیر خود را بر دیگران مقدم دارد و بعد همسایگان فقیر را ، بعد اهل علم فقير را ولی اگر دیگران از جهتی برتری داشته باشند مستحب است آنها را مقدم بدارد .
مسئله 1070- اگر انسان به خیال اینکه کسی فقیر است به او فطره بدهد و بعد بفهمد که فقیر نبوده است چنانچه مالی را که به او داده از بین نرفته باشد باید پس بگیرد و به مستحق بدهد و اگر نتواند بگیرد باید از مال خودش فطره را بدهد و اگر از بین رفته باشد ، در صورتی که گیرنده فطره می دانسته آن چه را گرفته فطره است ، باید عوض آن را بدهد و حق مصالحه هم ندارد ، و اگر نمی دانسته که فطره است دادن عوض بر گیرنده واجب نیست و انسان باید دوباره فطره را بدهد .