مسائل متفرقه زکات فطره
مسئله 1071- انسان باید زکات فطره را به قصد قربت یعنی برای انجام فرمان خداوند متعال بدهد و موقعی که آن را می دهد ، دادن فطره را نیت کند .
مسئله 1072- اگر پیش از ماه رمضان فطره را بدهد صحیح نیست و احتیاط مستحب آن است که در ماه رمضان هم فطره را ندهد ، ولی اگر پیش از رمضان به فقير قرض بدهد و بعد از آنکه فطره بر او واجب شد طلب خود را بابت فطره حساب کند مانعی ندارد .
مسئله 1073- کسی که نماز عید فطر می خواند بنابر احتیاط واجب باید فطره را پیش از نماز عید فطر بدهد ، ولی اگر نماز عید نمی خواند می تواند دادن فطره را تا ظهر به عنوان صدقه مطلق نه زكات سرانه تأخیر بیندازد .
مسئله 1074- اگر به نیت فطره ، مقداری از مال خود را کنار بگذارد و تا ظهر روز عید به مستحق ندهد احتیاط واجب آن است که هر وقت آن را میدهد نیت فطره کند .
مسئله 1075- اگر موقعی که دادن زکات فطره واجب است فطره را ندهد و کنار هم نگذارد بعدا باید با نیت انجام آنچه در واقع از او خواسته شده است فطره را بدهد .
مسئله 1076- اگر فطره را کنار بگذارد نمی تواند آن را برای خودش بردارد و مالی دیگر را برای فطره بگذارد .
مسئله 1077- زکات فطره را باید به خود مستحق یا به وکیل او بدهد ، پس بنابراین انداختن در صندوق کفایت نمی کند مگر اینکه اطمینان داشته باشد که آن را به دست مستحق میرسانند .