پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

احکام حواله

مسئله 1298- اگر انسان طلبکار خود را حواله بدهد که طلب خود را از دیگری بگیرد و طلبکار قبول کند ، بعد از آنکه عقد حواله انجام یافت کسی که به او حواله شده بدهکار میشود و دیگر طلبکار نمی تواند طلبی را که دارد از بدهکار اولی مطالبه کند .
مسئله 1299- بدهکار و طلبکار و کسی که به او حواله شده باید مکلف وعاقل باشند و کسی آنها را مجبور نکرده باشد و نیز نباید سفیه باشند ، یعنی مال خود را در کارهای بیهوده مصرف نکنند .
مسئله 1300- حواله دادن به کسی که بدهکار نیست و همچنین بنابر احتياط حواله دادن به کسی که بدهکار است در صورتی صحیح است که او قبول کند ، و نیز اگر انسان بخواهد به بدهکار است جنس دیگری حواله دهد مثلا به کسی که جو بدهکار است گندم حواله دهد تا او قبول نکند حواله صحیح نیست .
مسئله 1301- حواله دهنده باید مقدار حواله و جنس آن را بداند ، پس اگر مثلا ده من گندم و ده تومان پول به یک نفر بدهکار باشد و به او بگوید یکی از دو طلب خود را از فلانی بگیر و آن را معین نکند حواله درست نیست .
مسئله 1302- بعد از آنکه حواله منعقد شد حواله دهنده و کسی که به او حواله شده نمی تواند حواله را به هم بزند و هر گاه کسی که به او حواله شده در موقع حواله فقیر نباشد ، اگر چه بعد فقیر شود ، طلبکار نمی تواند حواله را به هم بزند و همچنین است اگر در موقع حواله دادن فقير باشد و طلبکار بداند فقیر است ، ولی اگر نداند فقیر است و بعد بفهمد ، اگر چه در آن وقت مالدار شده باشد ، طلبکار می تواند حواله را به هم بزند و طلب خود را از حواله دهنده بگیرد .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400