پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

احکام جنابت

مسئله 201- به دو چیز انسان جنب می شود : اول - بیرون آمدن منی ، دوم - جماع ( همبستر شدن ) . اول : بیرون آمدن منی ، چه در خواب یا بیداری ، کم باشد یا زیاد ، با شهوت و لذت باشد یا بیشهوت ، با اختیار باشد یا بی اختیار .
مسئله 202- علامت منی بودن آبی که از انسان خارج می شود ، در صورت شک در منی بودن آن ، در انسان سالم سه چیز است ، شهوت و جستن و سستی ، اگر یکی از این نشانه ها نباشد حکم منی را ندارد ، ولی در انسانی که مریض است علامت منی بودن به دو چیز است ، شهوت و سستی .
مسئله 203- اگر از انسان سالم أبی بیرون آید که یکی از نشانه های سه گانه را داشته باشد ولی نداند نشانه های دیگر را داشته یا نه ، در چنین حالی از دو حال خارج نیست : چنانچه هنگام خروج آب مشکوک وضوء داشته غسل تنها کفایت می کند ، و اگر وضوء نداشته باشد باید غسل و وضوء هر دو را انجام دهد .
مسئله 204- استبراء از منی به بول کردن بعد از بیرون آمدن منی است ، و اگر بول نکند و بعد از غسل رطوبتی بیرون آید که نداند منی است یا رطوبت دیگر ، در حکم منی است .
دوم : جماع
مسئله 205- به مجرد اینکه انسان با دیگری ، چه زن باشد و یا مرد ، جماع کند و به مقدار ختنه گاه دخول حاصل شود و اگر چه منی هم بیرون نیاید ، چه در جلو و چه در عقب ، و چه بالغ باشد و یا نابالغ هر دو جنب شده و باید غسل کنند . ولی در غیر انسان در صورتی که هنگام دخول بیوضوء باشد باید بنابر احتیاط وضوء و غسل هر دو را انجام دهد ، و اگر وضوء داشته غسل تنها کافی است .
مسئله 206- اگر شک کند که به اندازه ختنه گاه داخل شده یا نه غسل بر او واجب نیست ، و در کسی که ختنه گاه نباشد دخول به اندازه ختنه گاه ملاک واجب شدن غسل است .
مسئله 207- زن هم مثل مرد محتلم میشود و در صورتی غسل بر وی واجب می شود که منی از وی خارج شود .
مسئله 208- در جنابت بیرون آمدن منی به خارج از بدن معتبر است پس اگر حرکت کرد ولی منی بیرون نیامد غسل بر او واجب نمی شود .
مسئله 209- پس از دخول وقت چنانچه بداند اگر خود را جذب کند نمی تواند غسل کند ولی تیمم برایش ممکن است در این صورت می تواند با همسر خود نزدیکی کند ولی اگر وضوء داشته باشد پس از دخول وقت چنانچه بداند اگر وضوی خود را باطل کند نمی تواند وضوء بگیرد جایز نیست وضوی خود را باطل کند
مسئله 210- اگر در لباس خود منی پیدا کند و بداند که از خود اوست و غسل نکرده ، باید غسل کند و نمازهایی که بعد از جنب شدن تا وقت غسل خوانده قضا کند .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400