کیفیت غسل
غسل عبارت است از شستن ظاهر تمام بدن ، و شستن موی بدن واجب نیست هر چند احتیاط در شستن موهای ریز بدن است و شستن باطن بدن مثل داخل چشم و گوش و دهان واجب نیست ؛ غسل را به دو صورت می توان انجام داد : ترتیبی و ارتماسی و ترتیبی افضل است . اول - ترتیبی و آن بدین صورت است که نخست تمام سر را می شوید و گردن هم از سر حساب می شود ، و سپس تمام بدن را می شوید و ترتيب بين راست و چپ لازم نیست و جایز است شخص پس از شستن سر همه بدن را بدون رعایت ترتیب بشوید اما اگر عمدا و یا از روی فراموشی و یا ندانستن مسئله ترتیب بین سر و بدن را رعایت نکند غسل او باطل است .
مسئله 214- اگر بعد از غسل بداند جایی از بدن را نشسته و نداند کجای بدن است باید دوباره غسل کند .
مسئله 215- اگر بعد از غسل بداند که مقداری از بدن را نشسته است دو حالت دارد : اول اینکه از بدن باشد شستن همان مقدار کافی است چه از طرف راست باشد یا چپ . دوم اینکه از سر و گردن باشد و در این صورت بعد از شستن آن مقدار فراموش شده تمام بدن را نیز بشوید . دوم- ارتماسی ، و آن فرو بردن تمام بدن به نیت غسل در آبی مثل حوض و یا استخر به نحوی تمام بدن در یک فرو رفتن شسته شود و اگر چنانچه شخص داخل آب است به هنگام غسل کردن باید قدم خود را ، اگر روی زمین قرار دارد ، از زمین بر دارد .
مسئله 216- در غسل ارتماسی لازم نیست تمام بدن و یا بعضی از آن در خارج از آب باشد و پس از آن به قصد غسل فرو رود ، و اگر در آب فرو رود و سپس نیت غسل کند کافی است و در زیر آب بدن را هم حرکت دهد .
مسئله 217- کسی که روزه واجب گرفته است و یا برای حج یا عمره احرام بسته است نمی تواند غسل ارتماسی کند ولی اگر از روی فراموشی غسل ارتماسی کند صحیح است .