پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

احکام غسل کردن

مسئله 218- در غسل ارتماسی باید بدن پاک باشد ولی در غسل ترتیبی پاک بودن تمام بدن لازم نیست و اگر تمام بدن نجس باشد هر قسمتی را پیش از غسل دادن آن قسمت آب بکشد کافی است .
مسئله 219- کسی که از حرام جنب شده می تواند با آب گرم غسل کند و لازم نیست که غسل را به نحو ارتماسی و با آب سرد انجام دهد .
مسئله 220- همان طوری که در کیفیت غسل گفته شد تمام ظاهر بدن در غسل ، چه ترتیبی چه ارتماسی ، باید شسته شود و اگر شک دارد که جایی از ظاهر است یا باطن بنابر احتیاط واجب باید آن را بشوید .
مسئله 221- شرط صحت غسل یقین به رسیدن آب به تمام بدن است ، پس باید قبل از غسل یقین کند چیزی که مانع از رسیدن آب به بدن است در بدنش نباشد ، در صورتی که شک دارد مانعی وجود دارد یا نه باید وارسی کند تا مطمئن شود که مانعی نیست و اگر چنین نکند غسلش باطل است .
مسئله 222- تمام شرطهایی که برای صحیح بودن وضوء گفته شد ، مثل پاک بودن آب و غصبی نبودن آن ، در صحیح بودن غسل هم شرط است ولی دو شرط از شرطهای وضوء در غسل نیست و آن ترتیب در خود عضو یعنی از بالا به پایین شستن و نیز موالات در غسل ترتیبی یعنی پی در پی و بدون فاصله شستن لازم نیست .
مسئله 223- مسلوس و مبطون ( یعنی کسی که نمی تواند بول و غائط خود را نگه دارد ) و زنی که استحاضه می بیند ، اگر جریان بول و خون استحاضه و یا خروج غائط به طوری باشد که فقط به اندازه غسل فرصت می دهد در این صورت باید موالات را انجام دهد یعنی به محض قطع بول و غائط و و خون ، و اعضاء را پشت سر هم و بلافاصله بشوید و فورا نماز بخواند تا با جریان دوباره بول و خون یا خروج غائط مواجه نشود .
مسئله 224- اگر شک کند که غسل کرده یا نه ، بنا را بر غسل نکردن می گذارد و غسل می کند و اگر بداند غسل را انجام داده ولی شک دارد که به طور صحیح انجام داده یا نه بنا را بر صحت می گذارد .
مسئله 225- اگر در بین غسل ، حدث اصغر ( یعنی چیزهایی که وضوء را باطل می کند مثل بول یا غائط و ... ) از او سر زند غسل او باطل نمی شود و لازم نیست از سر بگیرد ولی باید برای اعمالی که مشروط به وضوء است وضوء بگیرد .
مسئله 226- کسی که وظیفه اش تیمم بوده ( در ضیق وقت ) اگر به اعتقاد اینکه وقت برای غسل و نماز کافی است غسل کند و پس از غسل متوجه شود که وقت باقی نبوده مسئله دو صورت دارد : اول اینکه یک رکعت وقت باقی باشد در این صورت غسل او صحیح است ، دوم اینکه کمتر از یک رکعت وقت باقی باشد در این صورت هم چنانچه قصد قربت داشته باشد غسل وی صحیح است .
مسئله 227- کسی که جنب شده اگر شک کند غسل کرده یا نه ، نمازهایی را که خوانده صحیح است ولی برای نمازهای بعدی باید غسل کند .
مسئله 228- کسی که چند غسل بر او واجب است می تواند یکی از غسل های واجب ، چه جنابت چه غیر جنابت ، را به جای همه آنها نیت کند و به جا آورد و این غسل از همه آنها کفایت می کند و لازم نیست دیگر غسل ها را نیت کند .
مسئله 229- کسی که غسل جنابت کرده برای نماز وضوء از او ساقط است ، و در سایر غسلهای واجب نیز وضوء ساقط است ؛ غسل مستحبی نیز ( آن غسل مستحبی که با دلیل معتبر شرعی وارد شده باشد مثل غسل جمعه ) از وضوء کفایت می کند .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400