پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی
پایگاه اطلاع رسانی مرجع الاحکام فقیه اهل بیت سید محمد حسینی زنجانی

اینستاگرام تلگرام
رساله

احکام حائض

مسئله 241- چند چیز بر حائض حرام است : اول - عبادت هایی که باید با وضوء و غسل و یا تیمم به جا آورده شود مانند نماز ، ولی انجام عبادتهائی که محتاج به وضوء و غسل و تیمم نیست ، مانند نماز میت ، در حال حیض مانعی ندارد . دوم - تمام کارهایی که بر جنب حرام است بر حائض نیز حرام است . سوم - همبستر شدن ( جماع ) به مقدار ختنه گاه اگر چه منی بیرون نیاید ، ولی نزدیکی از پشت جائز است . به طور کلی نزدیکی از پشت جایز ولی مکروه است و منوط به اذن زن است ) .
مسئله 242- همبستر شدن در روزهایی که حیض زن مشکوک است ولی شرعا باید آن را حیض قرار دهد حرام است ، پس زنی که بیشتر از ده روز خون ببیند و باید به دستوری که بعدا گفته می شود روزهای عادت خویشان خود را حیض قرار دهد شوهرش نمی تواند در آن روزها با او نزدیکی کند .
مسئله 243- اگر کسی در حال حیض با زن خود نزدیکی کند احتیاط مستحب موکد این است که کفاره بدهد و شایسته است حتی الامکان آن را ترک نکند ولی واجب نیست .
مسئله 244- اگر مرد در حال نزدیکی متوجه شود که زن حائض شده است باید فورا از او جدا شود و اگر جدا نشود معصیت کرده و باید استغفار کند .
مسئله 245- نزدیکی با زن و طلاق دادن زن ( چون طلاق در حال حیض باطل است ) بعد از قطع خون و قبل از غسل کردن جایز است اما کارهای دیگری که در وقت حیض بر او حرام بوده مانند توقف در مسجد و مس خط قرآن تا غسل نکند بر او جایز نیست ، و نیز برای انجام اعمالی که صحت آنها مشروط به طهارت است ، خواه مستحب و خواه واجب ، باید غسل کند .
مسئله 246- اگر زن بگوید حائض شدهام ، و یا از حیض پاک شده ام ، قول او در این باره معتبر است و باید به آن ترتیب اثر داد حتی اگر گمان برود که دروغ می گوید ولی اگر یقین به دروغ گفتن او حاصل شود در این صورت قول او اعتبار ندارد .
مسئله 247- طريقة غسل حیض مانند غسل جنابت است و این غسل کفایت از وضوء می کند ولی مستحب است قبل از غسل و یا بعد از غسل برای اعمالی که وضوء در آنها شرط است وضوء بگیرد و بهتر است وضوء را قبل از غسل بگیرد .
مسئله 248- اگر زن از اول وقت شرعی به اندازه خواندن یک نماز کامل وقت داشت و نماز نخواند و خون حيض دید و یا به اندازه غسل و نماز به آخر وقت مانده پاک شد و نماز نخواند ، باید قضای آن نماز را بخواند حتی اگر در آخر وقت به اندازه یک رکعت هم ، پس از غسل کردن ، وقت باقی باشد باید نماز را بخواند و اگر نخواند قضای آن واجب است .
مسئله 249- اگر زن حائض پس از پاک شدن شک کند که برای نماز وقت باقی است یا نه ، باید نمازش را بخواند .
مسئله 250- اگر زن پس از پاک شدن به تصور اینکه وقت باقی نیست نماز نخواند ولی بعد معلوم شود که وقت باقی بوده است باید قضای آن نماز را به جا آورد .
مسئله 251- قضای روزهای ماه مبارک رمضان و حتی روزه نذری که در وقت معین نذر شده باشد بر حائض واجب است ولی قضای نمازهای روزانه و نماز آیات و نمازی که در وقت معین نذر شده واجب نیست .
مسئله 252- مستحب است زن حائض در وقت نماز خود را از خون پاک کند و پنبه و دستمال را عوض کند و وضوء بگیرد و اگر نمی تواند وضوء بگیرد تیمم کند و در محل پاکی به ذکر خدا و صلوات مشغول شود و بهتر این است که تسبیحات اربعه را بگوید .


راه های ارتباطیراه های ارتباطی

آدرس:

مشهد - خیابان دانشگاه 9 (15 قدیم)- کوچه قائم مقامی - پلاک 8


تلفن:  ۰۵۱۳۷۲۹۷۵۰۱
فکس:  ۰۵۱۳۷۲۷۴۵۸۳

پست الکترونیک:
info@smalzanjani.ir

اینستاگرام تلگرام ایتا
کلیه حقوق مادی و معنوی محفوظ و متعلق به آیت ا... زنجانی می باشد. تابستان 1400